Malta eriği yazdı:valla kimse kusura bakmasın ama agnostisizm dediğin, ne şiş yansın ne kebap...
Gidiyorsun bir bakıyorsun tanrı karşında, en azından ben sana yok demedim ki, bilmiyorum dedim diyerek kıvırabiliriz.

Malta eriği yazdı:valla kimse kusura bakmasın ama agnostisizm dediğin, ne şiş yansın ne kebap...
Malta eriği yazdı:AgnostikBey yazdı:Agnostisizm'i bir inançtan ziyade hayatta benimsenmesi gereken bir tutum olarak ele almak daha doğru olacak sanırım.
agnostikbey, bunun faydasını anlayamadım. eğer bilim için söylüyorsanız, aklı başında tüm bilimadamları "bilimde kesinlik yoktur" diyor. bilimadamı doğası gereği şüphecidir.
Malta eriği yazdı:ancak metafiziksel safsatalara karşı neden bu şekilde yaklaşmalıyız, ne faydası var? bence saçma inanışlara prim verilmemeli, hatta alaya alınmalıdır. çünkü bunlar insanlığa düşman ve tehlikeli inanışlar.
NOLAN yazdı:Bilimi insanlığa kazandıranlar,gnostiklerdir..
Sn.Agnotikbey,gnostisizmi/gnostikleri bilir misiniz?
Firavun yazdı:Malta eriği yazdı:valla kimse kusura bakmasın ama agnostisizm dediğin, ne şiş yansın ne kebap...
Agnostik.net sitesinde yazı yazıyorsunuz. Agnostisizm'i birazcık olsun doğru anlamak için çaba gösterseniz keşke.
N'olur n'olmaz, ya varsa zihniyetiyle agnostik olduğunu iddia eden birisi zaten agnostik değildir.
harmonia yazdı:Konu başlığına dönecek olursak, termodinamik yasaları gereğince, enerji yok olmuyor. yok olmayan birşeyin bir başlangıcının olması da gerekmez. Bu nedenle enerjinin öncesi yoktu diyebiliriz. . mutlak yokluk diye birşeyin gerçekte bir karşılığı yok. dolayısıyla yoktan var olma düşüncesi, insan zihninin ürettiği bir yanılgıdan başka birşey değildir..
Malta eriği yazdı:yani "Tanrı yoktur" mu diyorsun?
Firavun yazdı:Malta eriği yazdı:yani "Tanrı yoktur" mu diyorsun?
Evet. Zeus adlı tanrı yoktur diyorum. Allah ya da USC de yoktur.
Malta eriği yazdı:Firavun yazdı:Malta eriği yazdı:yani "Tanrı yoktur" mu diyorsun?
demek ki doğru anlamışım. olabilir de olmayabilir de
Firavun yazdı:Malta eriği yazdı:Firavun yazdı:
demek ki doğru anlamışım. olabilir de olmayabilir de
Hangi tanrıdan bahsettiğini belirtmeden bu soruyu nasıl soruyorsun da, sonrasında doğru anlamışım diyorsun?
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir