NOLAN yazdı:Tartışma benim açımdan kabak tadı vermeye başladı..Sıkıldım artık..Bu sözlere cevap vermek istemiyorum..
Sayın NOLAN biz bu kabağı kaç gündür yiyoruz biliyor musunuz?

NOLAN yazdı:Tartışma benim açımdan kabak tadı vermeye başladı..Sıkıldım artık..Bu sözlere cevap vermek istemiyorum..
NOLAN yazdı:Firavun yazdı:
Dünya diye bir gezegende yaşam oluşmuş. Aynı şekilde başka bir gezegende oluşmuş olabilir mi?
Bu gezegende bildiğimiz yaşam formu dışında canlı var mı? Şeytan var mı, cin var mı? Yok. Öyleyse neden evrende şeytan var mı diye merak edeyim?
Dünya dışı yaşama bilmiyoruz diyorsunuz da,neden şeytana yok diyorsunuz..Elinizde şeytanın yokluğuna dair bir kanıt mı var?
Dünya dışı yaşamın olduğuna dair bir kanıtta yok ama bu konuda bilmiyoruz diyorsunuz..Neden?
Neden size tanrı ile ilgili sorulan sorulara bilmiyoruz diyorsunuz da,şeytan hakkında bu kadar rahat bir şekilde yok diyebiliyorsunuz?
Şeytanın varlığı da,yokluğu da bilinemez diye neden bir açıklama yapmıyorsunuz?
Firavun yazdı:
1. Yaratılışa inanmadığım için varlığın öncesiz olması gerektiğini düşünüyorum.
2. Bildiğimiz üç boyutlu ve zamanlı evrenin başlangıcı olduğu fiziksel bir gerçek.
1 & 2: Bu durumda bildiğimiz şekliyle varlığın, bilmediğimiz bir halinin olması gerekir.
3. Nasıl olduğunu ve ne şekilde işlediğini bilmediğimiz bir bilinçlilik hali olduğu gerçek. Bilinçlilik halinin evrendeki enerjiyle nasıl bir ilişkisi olduğunu bilemiyoruz. Ama yapılan deneylere göre bilinçlilik hali kuantum ölçeğinde maddenin davranışını etkileyebiliyor.
1 & 2 & 3: Maddenin (enerjinin) bilinmeyen hali dediğimiz durumda ne ölçüde bilinçlilik olduğu bilinemez. Böyle bir bilinçliliğin varlığının olmadığını kesin olarak söylemek, bunu bildiğini iddia etmek anlamsızdır. Aynı şekilde olduğunu söylemek de anlamsızdır.
Siz ise işi ısrarla semavi dinlerin tanrısına indirgemeye çalışıyorsunuz. Bizim (en azından benim) böyle bir derdimiz yok.
NOLAN yazdı:Sn.Firavun;bu mesajınızda bana şunları dediniz..Uyduruyorsun,yanılıyorsun,kısır döngüdesiniz,karıştırıyorsunuz,yazılanları okumuyorsunuz,okuduklarınızı unutuyorsunuz,anlamıyorsunuz,örnekleriniz anlamsız,saldırıyorsunuz..![]()
Benim açımdan hiç sorun değil..Bana istediğinizi yazabilirsiniz..
Yalnız benim saldırgan olduğumu söylemeniz olmamış..Çünkü saldırgan demek,trol/provokatör demektir..Haliyle beni birilerinin yönetime şikayet etmesi gerekir..Size mesela sn.raskolnikov ''Nolan bana saldırıyor,üstüme atlıyor'' filan diye bir şikayette bulundu mu![]()
Hiç sanmıyorum..Bence gayet medeni bir şekilde yazışıyoruz..
Yapmayın..Burada sen ben yok..Fikir var sadece..Saçmalıyorsun Nolan deyip,neden saçmaladığımı yazacak üyenin başımın üstünde yeri vardır..Bana böyle gelin..
Firavun yazdı:Maddenin (enerjinin) bilinmeyen hali dediğimiz durumda ne ölçüde bilinçlilik olduğu bilinemez. Böyle bir bilinçliliğin varlığının olmadığını kesin olarak söylemek, bunu bildiğini iddia etmek anlamsızdır.
NOLAN yazdı:Firavun yazdı:Maddenin (enerjinin) bilinmeyen hali dediğimiz durumda ne ölçüde bilinçlilik olduğu bilinemez. Böyle bir bilinçliliğin varlığının olmadığını kesin olarak söylemek, bunu bildiğini iddia etmek anlamsızdır.
Sn.Firavun;belki akademik bir kariyere sahipsiniz ama bu tarz platformlarda halkın anlayacağı dilde yazmak zorundasınız..Yani benim gibi avamdan birisi,şu cümleleri okusa;ya hiçbir şey anlamaz,ya da ''varlık filan dediğine göre,agnostik bu kişi'' der ve geçer..
''Böyle bir bilinçliliğin varlığı'' ne demek?
Üstteki mesajlarınıza şöyle bir baktım..Bir mesajınızda tanrıyı reddettiğinizi yazmışsınız..Diğer mesajınızda kesin konuşmanın doğru olmadığını yazmışsınız..Alıntı yaptığım yerde de ''bilinçliliğin varlığı'' gibi muğlak bir şey yazmışsınız..
Benim anladığım siz ateist değilsiniz..Ateistseniz,bu bilinçliliğin varlığı ve kesin konuşmama söylemleri ne anlama geliyor?
Bu arada yıllardır forumlarda yazan biri olarak,size şunu söyleyeyim..Yazarları birkaç mesajına bakarak asla değerlendirmem..Bu çok büyük bir hata olur..Zamanla anlaşılır insanlar..
Öyle iki mesajdaki ifadelere bakıp,bir yargıya varmak hatalıdır..
Ben bir süredir burada yazıyorum ve şu anda ''şu kişi şöyledir'' diyemem..Aktif olursam,ileride derim ama..
Sizin veya bir başkasının da,kişiliği/kimliği umurumda değil..Ben sizin ateist mi,agnostik mi olduğunuzu tartışıyorum..Ateistseniz,ne durumdasınız;agnostikseniz,neler düşünüyorsunuz;bunu anlamaya çalışıyorum..Gerisi zerre umurumda olmaz..
Firavun yazdı:Sayın NOLAN,
Yazılarınızdan anladığım kadarıyla agnostisizmin bilinemez dediği belirli bir tanrı kavramı olduğunu düşünüyorsunuz............
NOLAN yazdı:Ben bilim ''bilmiyoruz'' dediyse,''bilmiyoruz'' derim sadece..
NOLAN yazdı:Var mı uçan spagetti canavarına dair bir kanıt?YOK..O zaman uçan spagetti canavarı yok diyeceksiniz..
Var mı büyük patlama öncesine dair bir bilgi?YOK..O zaman büyük patlama öncesini bilmiyoruz diyeceksiniz.
harmonia yazdı:Arkadaşlar, ateizm ve agnostisizm tartışmasından bir sonuç çıkmaz. Ne burada bir kaç paragraf yazı ile agnostisizmi çürütebiliriz, ne de ateizmi..
Her iki akımında cok güçlü argümanları var.. Agnostisizm de çürütülebilecek olsaydı, bugüne dek varlığını sürdürmezdi.. Zaten agnostiklerle birçok konuda aynı görüşteyiz yanlızca ince bir çizgiyle ayrılıyoruz..
Bir de forumda, evrende dünya dışı yaşam ile ilgili bir başlık açılmalı. burada madem konusu açılmış bir ateist olarak ben de görüşümü belirteyim..
Fizik yasaları gereğince, maddenin var olabileceği, ekstrem şartların olmadığı her yerde yaşam var olma mücadelesindedir. Çünkü, canlılık maddenin davranış şeklinin bir sonucudur.
Dünya dışında yaşamın varlığıyla ilgili bir kanıt henüz bulamasak da, Güneşe en yakın yıldızın yaklaşık 4 ışık yılı uzaklıkta olması ve galaksimizin çapının 100.000 ışık yılı olmasını göz önününde bulundurarak herhangi bir yıldızın çevresinde bırakın yaşama dair bir kanıt bulmayı, bir gezegenin varlığını bile şu anki teknolojiyle anlamamız mümkün görünmüyor..
Konu başlığına dönecek olursak, termodinamik yasaları gereğince, enerji yok olmuyor. yok olmayan birşeyin bir başlangıcının olması da gerekmez. Bu nedenle enerjinin öncesi yoktu diyebiliriz. . mutlak yokluk diye birşeyin gerçekte bir karşılığı yok. dolayısıyla yoktan var olma düşüncesi, insan zihninin ürettiği bir yanılgıdan başka birşey değildir..
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir