aura yazdı:Mr. Tanakh yazdı:aura yazdı:Epey kibar bir üslup.
Evren simulasyon, aslında biz evreniz(Carl Sagan'ın kullandığı anlam dışında söyleyenlere lafım ,Sagan üstada değil), evren matematik diyenlere karşı en ufak taviz vermem şahsen,en ufak taviz kuantum bilinçten,evrene enerji yollayıp almaya kadar gidiyor. Birden evrenin öznesi olmaktan çıkıp sıyrılıp kendisi oluyorsunuz ve yerçekimi yasasına bile ket vururum düşüncesiyle ağzınızdan ''om'' sesleri yükselmeye başlıyor oysaki ayağınız değil nesnelliğiniz yerden kesilen ve uçup giden.
Nesnelliğimi ateizm ile ölçmeye çalışıyorsanız burada nesnelliği uçup giden siz oluyorsunuz.
Evet ben matematiğe inanırım, evrenin dili olduğunu düşünürüm. Hatta şaşıracaksınız ama geometriye de inanırım. Çünkü hepsinin evrende geçerli olan fizik yasalarıyla bağlantılı olduğunu biliyorum. Fizik yasaları olmadan bu evren var olabilir mi? Şansa bakın, işin içine fizik de girdi.
Hiçbir kitabı, peygamberi işin içine katmadan, bilimi ve mantığı esas alarak düşünüyorum ve bu şekilde düşüncelerimi dile getiriyorum. Bahsettiğim şey Şintoizm, bahaizm ya da rastafaryanlık değil. Buna rağmen somut bir neden sunmadan gösterdiğiniz bu ani ve olumsuz tepki, konuya sığ yaklaştığınız ve üzerinde düşünmediğiniz sonucunu çıkarmama sebep oldu. Sırf kendi düşüncenizden farklı diye diğer tüm düşüncelere bu denli mesafeli ve agresif yaklaşmak da yobazlık oluyor sanırım, dinle alakalı olsun ya da olmasın.
Ha, gelir burada düzgünce anlatırsanız şu şu nedenlerden dolayı bu düşünceye katılmıyorum diye, başım gözüm üstüne. Burada eleştirdiğim şey yaklaşım ve üslubunuz, düşünceleriniz değil.
Ortada eleştirilecek bir şey yok . Sözde-bilim yapıyorsunuz şu an sözde-bilime karşı olmak da her nesnel düşünen insanın borcudur.