Firavun yazdı:NOLAN yazdı:Bana bu hakikatin aksini düşünmeme neden olacak hiç bir şey ortaya koyamazsınız..
Zamanın bir başlangıcının olması sana bilinen uzay-zaman kalıplarının dışında başka bir sistemin olabilme ihtimalini düşündürmüyorsa, zaten başka bir şey söylemeye gerek yok. Mevcut gerçekliğe ikna olmuş bir şekilde mutlu bir hayat sürebilirsin.
Benim neye ''olamaz'' dediğime dikkat etmiyorsunuz..Sizin varlık-irade-güç gibi tanrıyı farklı bir şekilde tasavvur edip,böyle bir şeyin ''var olup olmadığını bilemeyiz'' demenize karşı çıktığımı anlamıyorsunuz..
Benim,sizlerin inançlı insanların argümanları ile akıl yürüttüğünüzü söylememi umursamıyorsunuz..
Ateist olmak demek,her türlü olasılığı,her türlü hayali reddetmek demek değil ki..Ateizmi anlamamışsınız..
Başka bir sistem dediğiniz nedir?Hep farklı kelimelerle bir şeyin veya bir şeylerin var olmasını arzuluyorsunuz..
Kesin bir şeyler vardır filan..Yok işte..Tanrı yok..Tanrı gibi kafanızda tasarladığınız bir şey yok..Böyle bir şey olamaz da..
Uzaylılar da yok..Uzaylı dediğimiz şeyi de uyduran insanlardır ve böyle bir şey de yok işte..İleride uzayda bize benzer veya bizden her anlamda üstün bir şeyler de bulunamayacak..Bizim böyle bir şeyi düşünmemize neden olan şey,sadece egomuz..Kendimizi bir halt zannediyoruz,hepsi bu..
Evren'de yalnızız ve bu gerçek ödümüzü koparıyor..Daha çok inanan insanların ödü kopuyor..Bir şey düşünelim,bir güç,bir sistem,bir varlık..Hepsi korkunun tezahürü
Fizikten anlarmış gibi yapmıyacağım..Paralel evrenler,sicim teorisi veya kuantum gibi farklı konular var..Eğer aradığınız farklı bir şeylerse,bunu fizik içerisinde bulabilirsiniz..İçinde yaşadığınız toplumun mitolojik figürünü,farklı bir fiziki olguya,farklı bir şekilde monte etmeye kalkmamanız lazım..Mitoloji ve bilim asla yanyana getirilmemelidir..Siz fiziğin içine mitolojiyi sokmaya çalışan bir agnostiksiniz..Hepsi bu..
Gelecekte muhakkak yeni şeyler keşfedilecek ama bu keşifler,sizleri hayal kırıklığına uğratacak..Çünkü asla istediğiniz şeyin keşfedildiğini hayatta iken göremiyeceksiniz..Size bunun garantisini veriyorum,daha ne yapayım
Bir şey varsa vardır,yoksa yoktur..Bunun arası yok işte..Agnostisizm arada kalmışlık işte..
Mesela Dünya dönüyor mu,dönmüyor mu?Biri dönüyor diyor,diğeri dönmüyor diyor..Agnostik dönüp dönmediğini bilemeyiz diyor..Böyle bir şey olabilir mi?!
''Dönüyor,çünkü şu şu bilimsel veriler var'' diyoruz,''hayır,ne olup olmadığını bilemeyiz'' diyorsunuz..
''Mitoloji'' diyoruz,''hayır,bir üstün varlığın var olup olmadığını bilemeyiz'' diyorsunuz..
Şu müslümanların veya hristiyanların veya deistlerin hayallerinden kurtulursanız,işte o zaman ateist olabilirsiniz..Size bol şans demekten başka içimden bir şey gelmiyor sn.firavun..Bol şans..
Doğada ahlak yoktur..