faith-fatih yazdı:Biz burda tartışmıyor,muhabbet ediyoruz. okumak istemeyen okumasın,zorla mı okutuyoruz. !!! dışlama mantığı.!!!
biz burada birbirimizi gütme amacı gütmüyoruz. o zaman bende senin için 1+1=2 diyerek ne kadar yaratılışın olduğunu ispat etsem yine de inanmayacak diyerek hiç kimse kimseye bişey yazmasın. herkesin düşüncesi kendinde kalsın. ben burada sizin benim fikirlerimi doğru anlamadığınızı düşündüğüm için savunma yapıyorum.gayet insani bir durum.anlatmak istiyorum. müsadenle.herhalde sende buradaki arkadaşlarını fazlasıyla benimsemişsin.dışarıdan gelen yabancılara doğrudan saldırı yapmandan belli ki arkadaşlarını ve düşüncelerini sahiplenmişsin, neyse.
Eğer sen evrim canlının kendi tercihi,istek yada çabası sonucu kazandığı bir donanım olarak görüyorsan bence yanılıyorsun.öyle olsa bu canlılar sudan evrimleşirken nasıl oluyorda uçmak gibi bir fiili gerçekleştirecek.(günümüz kuşları). Bence hiçbir hayvanın hayal edemeyeceği (not:insanları hayvan olarak görmüyorum) halde yada hayal etse bile bunu nasıl yapacağı (kanat yapısı)hakkında fikir dahi yürütemiyeceği kesin.Benim bildiğim evrim.bu işlevin genetik kombinasyonların mevcut olasıklar dahilinde edindiği fakat evrimleşen canlılın bunun bilincinde olmadan çevre şartlarının sağladığı imkanlar doğrultusunda edindiği kabilyet ve fiziksel farklılaşmadır.Ben bunu örneklendirmek için mavi göz espirisini yapıyorum.eğer istemekle olsaydı ben mavi gözlü olurdum dedim.Sen bu lafı nereye çektin bilemiyorum.demekki milyonlarca yıl istemem lazım.ne yazık ki o kadar ömrüm yok. bu evrim nasıl olacak.
önemli not: yukarıda yazdığım mantık arayışında ayet mi var ki bana bu eleştiriyi yapıyorsun.
Evrim hakkında kaç kitap okudunuz?