Karikateist sayfasının yayınladığı bir video anlatımı ile..
https://www.facebook.com/photo.php?v=893384617425354
Türkler nasıl müslüman oldu?
- hector
- Moderatör
- Görüş: Agnostik Ateist
- Edilen Teşekkür: 209 kere
- Alınan Teşekkür: 179 kere
Re: Türkler nasıl müslüman oldu?
Cryst yazdı:Karikateist sayfasının yayınladığı bir video anlatımı ile..
Merhaba sayın @Cryst
Nasıl müslüman olduk sorusunun cevabı aslında kesin olarak bilinmiyor gibi duruyor . Ama kesin olan bir şey var ki , oda " arapları ve islamı kendimize yakın gördüğümüz için müslüman olduk " yaklaşımıdır . Böyle bir şeyi bana çok komik geliyor. Araplar ellerinde gül suyu ile gelmediler islamı yaymak için. Bunu zaten kimse inkar edemez.
Arapların yaptığı katliamlar konusunda ise o kadar emin değilim ben. Bu konu hakkında Erdoğan Aydın'ın kitabi ve Emre Kongar'ın yazıları okunabilir. Onlara göre çok büyük katliamlar yapılmıştır ve Erdoğan Aydın'ın yararlandığı kaynaklarda baya sağlam kaynaklardır aslında.Kitabı buradan okuyabilirsiniz
Ama bu konuda bence İlber Ortaylı'nında yorumlarının kesinlikle dikkate alınması gerekir diye düşünüyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=73-OpLWHX_s
Sevgiler
Dünya benim tasarımımdır. Arthur Schopenhauer
- Cryst
- Tech
- Görüş: Agnostik
- Edilen Teşekkür: 31 kere
- Alınan Teşekkür: 23 kere
Cevabınız için teşekkür ederim, eklediğiniz videonun sesinde bir problem mi var?
- hector
- Moderatör
- Görüş: Agnostik Ateist
- Edilen Teşekkür: 209 kere
- Alınan Teşekkür: 179 kere
Cryst yazdı:Cevabınız için teşekkür ederim, eklediğiniz videonun sesinde bir problem mi var?
Bende bir problem gözükmüyor. Youtube üzerinden de izleyebilirsiniz. Sanırım link çalışıyor.
Dünya benim tasarımımdır. Arthur Schopenhauer
- AgnostikBey
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Edilen Teşekkür: 249 kere
- Alınan Teşekkür: 213 kere
Videonun sadece sol ses kanalı çalışıyor Cryst. İnternete yüklenirken sıkıntılı yüklenmiş sanırım 

"Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır." Mustafa Kemal Atatürk
- Cryst
- Tech
- Edilen Teşekkür: 31 kere
- Alınan Teşekkür: 23 kere

AgnostikBey yazdı:Videonun sadece sol ses kanalı çalışıyor Cryst. İnternete yüklenirken sıkıntılı yüklenmiş sanırım
o zaman sol hoparlörümün bozuk olduğunu anlamayanınız kalmadı sanırım

- Engse Hohol
- Edilen Teşekkür: 17 kere
- Alınan Teşekkür: 53 kere
Türkler islam ile şereflenmiştir sözü ümmetçilerin yalanıdır. Türkler islamı seçmeseydi islam dini, arap ulusal dini olarak kalacaktı. Türkler islamdan önce şerefli bir millet idi. Türk'e ırkçılık günah diyen müslüman Arap ırkçılarına duyurulur bu. Unutmayın ki Allah ile Muhammed'in gerçekliği, Azrail ile Abdülkadir Geylani'nin kavgası kadar gerçektir, dahası değil.
Ümmetçiler, isterseniz şöyle yapın siz;
1) Size yalan gelen inanmadığınız bir Tanrı seçin; Zeus, Vişnu, Eridu, Tiamat, Allat, Enlil...
2) O seçtiğiniz tanrılardan birine, niçin inanmadığınızın sebeplerini sıralayın.
3) Şimdi aynı sebepleri, inandığınız kendi tanrınız olan Allah'a uygulayın.

Ümmetçiler, isterseniz şöyle yapın siz;
1) Size yalan gelen inanmadığınız bir Tanrı seçin; Zeus, Vişnu, Eridu, Tiamat, Allat, Enlil...
2) O seçtiğiniz tanrılardan birine, niçin inanmadığınızın sebeplerini sıralayın.
3) Şimdi aynı sebepleri, inandığınız kendi tanrınız olan Allah'a uygulayın.

- aura
- Görüş: Panteist
- Edilen Teşekkür: 21 kere
- Alınan Teşekkür: 17 kere
Bize söylenen en büyük yalan Tengricilik ile İslam'ın aslında çok benzediği yalanı. Tengricilikte kutsal ruhlar, enerjiler, toprak ana vs varken "tek tanrılı din aa aynı İslam" demeleri, düpedüz salağa yatış. Bu iki dinin birbiriyle benzerliği herhangi iki dinin benzerliğinden ileri gidemez.
Yıldıztozu
“İslam Dini ve Kur'an” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir