Leonardo18 yazdı:Herkese merhabalar,ben burayı Ateist Forum sayesinde buldum. Arada sırada gelmeyi düşünüyorum
Bayrak yazdı:kuranda insanın yaratılışını anlatan ayetleri esas alacak olursa kurana göre evrim mümkün değildir yani Evrim ve lslamla kesin olarak tezattır ...
Bunu tartışabiliriz. Diğer forumda da arkadaşların farklı konularda farklı iddiaları var. Ama özellikle bu evrim konusunu ayetlere dayandırarak, nerede tezatlık olduğunu açıklamanızı isteyeceğim.
Benim bu konuda bilgim şöyle: Diğer büyük tek tanrıcı din olan Hıristiyanlığın birçok mezhebi/alt kolları bulunmaktadır.
Özellikle ABD ve Almanya'da evrimi ret eden gruplar vardır. Bazısı çocuklarını okula göndermeyi bile ret edip onlara evde resimli kitaplarla "gerçek yaratılış" hikayesini anlatıyorlar.
Bir de şu var. Bilimin henüz ortaya çıkmadığı dönemlerde herşeyi din ile açıklamaya çalışmak yaygın bir uygulamaydı. Örneğin adını unuttuğum ünlü bir papaz 1600'lü yıllarda, eski ahiti okuyarak, dünyanın MÖ 2000'lerde filan yaratıldığını hesaplamış.
İslami evrim karşıtlarının bu görüşü Hıristiyanlardan kopyaladıklarını, veya bilip bilmeden "maymun'dan insan mı olur?" filan dediklerine inanıyorum. Sıradan Müslümanlara Adem ve Havva'Yı sorduğunuzda size "birçok Adem ve Havva vardı" diyebilirler örneğin.
Eski ahitteki "cennetten kovuluş" gibi hikayeleri ise ben tamamen simgesel ve mistik konular olarak algılıyorum. Örneğin "yasak ağaç", "yılanın havvaya yaklaşması", sonrasında Adem ve Havva'nın çıplak kalmasını çok simgesel buluyorum. Tabi bu konudaki islami görüş ne onu da tam bilmiyorum. Ben İslam dinini başından beri bilime daha yakın bir din gibi düşünmeye eğilimliyim.
Alakası yok Kuran'da birçok mitolojik öge vardır( en bilindiği yıldız kayması olayını açıklarken yıldızların melekler tarafından şeytanlara atılan taşlar olduğunu söylemesi gibi). Kuran konuşan karıncalarla, ışınlanan tahtlarla doludur.Nuh 950 yıl yaşamış, insanlık Adem ve zevcesinden türemiştir. Ayrıca en eski tefsirleri incelersek göreceksin ki Kuran asla bu Yahudi mitolojilerine ''bunlar uydurma inanmayın'' dememiş aksine tasdiklemiştir. Kuran'da evrim yoktur Kuran'ın her kıssasındaki kelimesi mitolojik bir hikayeye atıf yapar.